Kuluttajaluottamuksesta Maitolaiturilla

Kuluttajaluottamusta ja avoimuutta elintarviketeollisuudessa


ProAgria- hallin pieni tiedotusnäyttämö Maitolaituri tarjoaa messuilla päivittäin eri näytteilleasettajien ohjelmaa. Snellman osallistuu teemalla "Menestyvä elintarvikeketju”. Peter Fagerholm puhui torstaina kuluttajaluottamuksesta ja avoimuudesta elintarvikeketjussa.
Peter Fagerholm Maitolaiturilla

 

– Tänään kuluttaja on erittäin kiinnostunut syömästään ruuasta. Ruuan alkuperä, ruuan vaikutus ihmisen terveyteen ja ruuan ympäristökuormitus ovat kaikki kysymyksiä, joista me tulemme kuulemaan paljon tulevaisuudessa, totesi Peter Fagerholm.
Tulevaisuudessa elintarviketeollisuuden on oltava valmis työskentelemään yhä avoimemmassa maailmassa ja vastaamaan kuluttajan toivomuksiin täydellisestä elintarvikkeiden tuotannon valvonnasta.
– Meidän on oltava valmiita avaamaan ovemme ja kertomaan työskentelytavoistamme, mistä liha tulee ja kuinka eläimiä käsitellään ennen teurastusta. Jos kohtaamme tämän haasteen oikealla tavalla se avaa uusia mahdollisuuksia, joissa avoimuudesta tulee Suomen ruokatuotannon kilpailuetu. Ainoastaan Suomessa voimme tuottaa suomalaisille lähituotettua ruokaa.
Avoin keskustelu vaatii kuluttajien ajatustavan ymmärtämistä. Markkinatutkimukset eivät aina auta, joskus on yksinkertaisesti ajateltava kuinka itse toimii kuluttajana.
Viime vuosina Snellmanilla on keskusteltu avoimuudesta ahkerasti ja Kunnon jauheliha -kampanja on ensimmäinen konkreettinen tulos.
– Kampanjasta tuli menestys siksi, että se vastasi konkreettisesti kuluttajan toivomuksia. Kuluttajat haluavat jauhelihansa tuoreena – tämä on meillekin mieluinen pyrkimys, koska tiedämme, että kuluttajat arvostavat sitä, sanaa Peter Fagerholm.  


Peter Fagerholm Snellmanin osastolla

Peter Fagerholm Snellmanin osastolla. Taustalla Farmarin suurin meetvursti.

 

Snellmanin edustajat ovat paikan päällä Maitolaiturilla päivittäin klo 12.
Perjantai: Snellmanin Lihanjalostuksen tj. Henrik Snellman, lauantai: Snellman-konsernin tj. Martti Vähäkangas, sunnuntai: Maatilan Parhaat kenttäpäällikkö Vesa Hihnala.