Martti Vähäkangas Maitolaiturilla

Martti Vähäkangas

 

Snellman-konsernin toimitusjohtaja Martti Vähäkangas puhui Maitolaiturilla ProAgri- hallissa lauantaina teemasta "Menestyksekäs elintarvikeketju”. Martti Vähäkangas nosti esiin avoimuuden ja luottamuksen keskeisinä edellytyksinä suomalaisen elintarvikeketjun menestymiselle.  
– Asennoitumisemme kuluttajiin ja tuottajiin on oltava avointa ja vastuuntuntoista. Me suomalaiset olemme usein avoimia vähän väärissä asioissa ja unohdamme tiedottaa asioista, joka olisivat tärkeitä. Esimerkkinä voidaan mainita, että Snellman talvella kertoi, että se ei käytä E-koodattuja lisäaineita tai pakastettua liharaaka-ainetta jauhelihassa. Tämä itsestään selvältä vaikuttava tieto oli uutta kuluttajille ja näkyi nopeasti myynnissä.  

Myös maatiloilla on syytä olla avoimempia ja kertoa Suomen kuluttajille, jotka eivät tule maaseudulta, kuinka työskennellään, kuinka eläimiä käsitellään ja mistä ruoka tulee.
– Suomalainen kuluttaja päättää minkä arvosanan tuotteemme saa ja tuotteiden menestyksen, sanoi Martti Vähäkangas. Kuluttaja päättää maistuuko ruoka hyvältä, onko se tuoretta ja voiko hän luottaa siihen. Sillä kaikessa on kysymys luottamuksesta, että kuluttaja luotta suomalaiseen elintarvikeketjuun aina maatilalta kauppaan asti.