Snellmanin pihvit maistuivat myös presidentille

Laatuketjun Farmari-teltasta tulvii ihania tuoksuja Culinary Team Finlandin kokkien grillatessa lähituotettuja raaka-aineita yhdessä kutsuvieraiden kanssa. Messun teemana on tiedottaa lähituotetusta ruuasta ja paikan päällä on myös ensi viikolla Kokkolaan saapuvan Lähiruokaviesti 09:n edustajia.

Staffan Snellman och Juha MarttilaSnellmans produkter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaina, kun oli Snellmanin grillituotteiden vuoro, tapahtumaan osallistuivat Staffan Snellman ja MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Sekä naudan ulkofileepihvit että sian grillikylki valmistettiin rattoisissa merkeissä Maa- ja metsätalousministerin juontajan Pekka Väisäsen keskustellessa vieraiden kanssa.


Juha Marttila totesi vastatessaan kysymykseen, kuinka hän itse suhtautuu lähituotettuun ruokaan, että lähituotetun ruuan rajaa ei saa vetää liian lähelle, vaan kaikki Suomessa tuotettu ruoka voidaan lyhyiden välimatkojen takia nähdä lähituotettuna ruokana. Hänen mielestään suomalaista elintarviketuotantoa ympäröivä byrokratia ei ole tarpeeton, vaan hän on vakuuttunut siitä, että kuluttajat arvostavat ruuan valvontaa koska se siten on turvallinen myös tulevaisuudessa.
– Meidän on edelleen jaksettava työskennellä sen lisäarvon eli jatkuvan korkean laadun eteen, jonka kotimainen ruoka antaa, ja parantaa ketjun avoimuutta ja läpinäkyvyyttä sanoi Juha Marttila.

Staffan Snellman antoi jokaiselle meille vapaa-ajangrillaajille vinkkejä siitä kuinka onnistumme ruuan valmistamisessa.
– Me suomalaiset olemme usein aivan liian vaatimattomia, kun on kyse siitä kuinka hyvin hallitsemme grilliä, sanoi Staffan Snellman. Yksi tärkeä muistamisen arvoinen asia on, että 75 % lihasta on nestettä. Jos grillaamme lihaa liian paljon, siitä tulee myös liian kuivaa. Yksi hyvä kiinnekohta on, että pihvit on käännettävä silloin, kun lihan pinnalla alkaa näkyä punaista lihamehua.

 

Republikens president Tarja Halonen

 

Tasavallan presidentti Tarja Halonen, joka kolmantena vuotena peräkkäin toimii Lähiruokaviestin suojelijana, vieraili osastolla sopivasti saadakseen maukkaat maistiaiset. Presidentti totesi, että Snellmanin pihvit maistuivat erittäin hyviltä, ”sekä ruotsiksi että suomeksi” ja että lähituotetut elintarvikkeet ovat asia, jota hän mielellään edistää.