Snellman ja Kasvattajaosuuskunta Limousin suunnittelevat yhteistyötä

 

Snellmanin Lihanjalostus Oy ja Kasvattajaosuuskunta Limousin ovat sopineet yhteistyömahdollisuuksien selvittämisestä limousinrotuisen naudanlihan tuotannossa ja markkinoinnissa. Selvitystyö tehdään kevään aikana ja arvioidaan olevan valmis toukokuussa 2011.

 

Kasvattajaosuuskunta Limousin on koko maan kattava osuuskunta, joka perustettiin toukokuussa 2010. Osuuskunnan tarkoituksena on markkinoida jäsentensä tuottamaa limousin-lihaa ja edistää limousin-rotuisten nautojen kasvattamisen yleisiä edellytyksiä. Osuuskunta etsii arvoilleen sopivaa yhteistyökumppania Suomen merkittävimmistä liha-alan toimijoista. Osuuskunnalla on tällä hetkellä 20 jäsentä.

 

Limousin-rotu tunnetaan eläinten korkeasta lihakkuudesta ja hienosyisestä, mureasta ja hyvin maukkaasta, vähärasvaisesta lihasta.

 

Yhteistyö Limousin-osuuskunnan kanssa tukee Snellmanin strategiaa kehittää lihantuotantoketjua läheisessä yhteistyössä tuottajien kanssa. Yhteistyö täydentää Snellmanin nykyistä pihviohjelmaa ja emolehmätilojen kanssa tekemää yhteistyötä.

 

Lisätietoja: 


Tomas Gäddnäs, alkutuotannon johtaja,
Snellmanin Lihanjalostus Oy, puh. 044-796 6342

Turkka Rantanen, hallituksen puheenjohtaja,
Kasvattajaosuuskunta Limousin, puh. 044-355 2312

 

Tiedote