Snellman nostaa sianlihan tuottajahintaa, kesällä tehdyt korotukset yhteensä 9 %

 

Snellman nostaa sianlihan tuottajahintaa, eli yrityksen sianlihantuottajalle maksamaa hintaa, 10 c/kg 1.9.2012 alkaen. Hintaan on jo kesän aikana tehty kahteen eri otteeseen pieni korotus, joten hinta on noussut alkukesän hintatasosta noin 9 % (14 c/kg). Myös pikkuporsaiden hintaa on nostettu 10 %. Porsaan hinta nousee 2 €/kpl syyskuun alusta.

 

Hinnankorotusten taustalla ovat nousevat tuotantokustannukset, joiden takia sianlihantuotannosta on tullut kannattamatonta. Kannattavuus on heikentynyt samaa tahtia rehun hinnan nousujen kanssa ja epävarmuus tulevaisuudesta on lisääntynyt. Suomalaisen lähituotetun lihan tuotanto on nykytilanteessa uhattu ja tuotannon turvaamiseen tarvitaan voimakeinoja. Koko Suomessa sianlihantuotanto on vähentynyt tänä vuonna 6 %. Tuoreen tutkimuksen mukaan sianlihantuotanto uhkaa vähentyä Pohjanmaalla 9 milj. kg (15 - 20 %) ennen vuotta 2014 (Siantuotannon kehitysnäkymät 2020. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy).

 

Käsityksemme mukaan suomalaiset kuluttajat arvostavat Suomessa tuotettua lihaa. Snellman on rakentanut yhdessä suomalaisten tuottajien kanssa ja suomalaisten sikarotujen avulla tuotantoketjun, joka korostaa laatutekijöitä tuotantoketjun joka vaiheessa (liite). Snellman on onnistunut kasvattamaan sianhankintaa tänä vuonna suunnitellusti 15 % kansallisesta tuotannon vähenemisestä huolimatta. Tuleva hinnankorotus on osa pyrkimystämme turvata suomalaisen laatulihan saatavuus myös tulevaisuudessa.

 

 

Lisätietoja:

 

Snellmanin Lihanjalostus Oy

 

Henrik Snellman, TJ, puh. 0500 - 564 815, henrik.snellman@snellman.fi
Tomas Gäddnäs, alkutuotannon johtaja, puh. 044 - 796 6342, tomas.gaddnas@snellman.fi

 

Tiedote 8.8.2012 klo 13.00