Hinnankorotuksia helmikuun alusta. Kunnon Maitotila -ohjelma antaa maitotilalle ansaitsemansa arvon.

 

Helmikuun alusta Snellman aloittaa maitotila-konseptinsa uudistuksen. Uudistettu Kunnon Maitotila -ohjelma haluaa antaa maitotilalle ansaitsemansa arvon. Hinnoittelumuutoksen johdosta lehmän ja hiehon hinta nousee merkittävästi. Teuraslehmien yleiskunto on selvitysten mukaan parempi, jos lehmät ovat olleet vapaasti pihatossa, ja haluamme huomioida tämän myös hinnoittelussa. Vapaan lehmän lisähinta astuu voimaan 10.2.2013 alkaen.

 

Uusi Kunnon Maitotila-ohjelma

  • Kunnon hinnoittelu niin lehmälle kuin nuorelle naudalle. Lehmän ja hiehon hintataso nousee merkittävästi. Suurimmat korotukset ovat isojen, lihaksikkaiden lehmien ja hiehojen luokissa.
  • Vapaalle lehmälle lisähinta. Lisähinta on 10.2.2013 alkaen 10 c/kg jos tilan lypsylehmät ovat pihatossa ympäri vuoden, siis jos lehmät eivät ole kytkettynä. Aikaisempi eläinlaji nuori lehmä jää pois.
  • Kunnon pikalehmälinja. Pikalehmälinjan ohjeistus uudistuu. Pikalehmäpalvelu palvelee jatkossa MP-sopimustiloja koko Snellmanin toiminta-alueella. Päätoiminta-alueella arkipäivänä klo 12 mennessä Anelman kautta ilmoitetut pikalehmät noudetaan jatkossakin kahdessa arkipäivässa.  Muilla alueilla pikalehmät noudetaan kolmessa arkipäivässä. Pikalehmälinjan palvelumaksu on helmikuun alusta 25 € /tilaus.

Kunnon Maitotila -ohjelman lisäksi myös Snellmanin MP-Sonniplus kasvatusohjelma ja pihvitila-ohjelma uudistuvat kevättalven aikana. Sonnin hinta nousi tammikuussa, 20.1.2013 alkaen, 5 c/kg. Kysy lisää nautaedustajiltamme!


Myös sian hinta nousee.
Snellman nostaa lihasian perushintaa 5 c/kg 3.2.2013 alkaen.

 

Snellmanin naudan- ja sianlihan hankinta oli vuonna 2012 35,7 milj. kg. Kokonaismäärästä nautaa oli 10,3 milj. kg (+ 4,5 %) ja sikaa 25,4 milj. kg (+ 14,5 %). Vuoden aikana Snellmanin MP-Sonniplus kasvatustiloille tuli noin 5000 uutta vasikkapaikkaa ja vasikkavälitys kasvoi 13,5 %. Myös porsaiden välitys kasvoi n. 10 %.