Tiedote: Snellmanin lihaketju pysyy gm-vapaana

 

Snellmanin lihaketju pysyy gm-vapaana

 

Suomalainen rehuteollisuus on enenevässä määrin siirtymässä muuntogeenisen soijan käyttöön sikojen rehuseoksissa. Snellmanin sika- ja nautaketju pysyy kuitenkin gm-vapaana eli sikojen ja nautojen ruokintaan ei hyväksytä geenimuunneltuja rehukasveja. Snellmanin Maatilan Parhaat -laatuohjelman mukaisesti tuotantoketjussa saa käyttää vain gm-vapaita rehukasveja.

 

Soija on tärkeä valkuaislähde etenkin sikojen ruokinnassa. Noin 80 % maailman soijatuotannosta perustuu muuntogeenisiin lajikkeisiin. Snellman varmistaa tuotantoketjunsa gm-vapauden uudistamalla yhteistyökonseptinsa rehuteollisuuden kanssa. MMM Kirsi Partanen on nimitetty Snellmanin Lihanjalostuksen MP-rehupäälliköksi 20.5.2013 alkaen.  Kirsi Partanen toimii tällä hetkellä Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen MTT:n vanhempana tutkijana Hyvinkäällä, erikoisalanaan sikojen rehu- ja ruokintatutkimus. Uuden rehukonseptin päätavoitteita ovat Maatilan Parhaat -ketjussa hyväksyttyjen, gm-vapaiden rehujen saatavuuden pitkän tähtäimen varmistaminen ja kokonaistaloudellisesti parhaiden rehuratkaisujen hakeminen Snellmanin suomalaiselle sika-ainekselle. 

 

Gm-vapaudessa pysyminen on Snellmanille arvopohjainen valinta. Luonnollisuus on Snellmanin toiminnassa kantava peruselementti ja tämä linjaus näkyy Snellmanin toiminnassa alkutuotannosta valmiisiin tuotteeseen asti. Rehukasvien gm-vapaus on Snellmanille luonnollinen valinta myös sen takia, että Snellmanin sikaketju perustuu perinteisiin suomalaisiin maatiaisrotuihin. Snellman on ottanut vastuun suomalaisten sikarotujen kehittämisestä samanaikaisesti kuin liha-ala on yhä enemmän siirtynyt käyttämään ulkomailta tuotavaa eläinainesta.

 

Snellmanin strategian avainsanoja ovat avoimuus, vastuullisuus, jäljitettävyys ja kotimaisuus. Snellmanin oma tuotantomalli korostuu yhä vahvemmin tuotteiden laadussa ja elintarviketurvallisuudessa.

 

Lisätietoja:

 

Snellmanin Lihanjalostus Oy

 

Tomas Gäddnäs, alkutuotannon johtaja                             Peter Fagerholm, markkinointijohtaja

tomas.gaddnas@snellman.fi                                                    peter.fagerholm@snellman.fi

044-796 6342                                                                      050-553 3665

 

Tiedote, pdf