Snellman Farmarissa:
Luonnollisesti ja gm-vapaasti tuottajien ja kuluttajien hyväksi

 

Snellman Farmarissa Seinäjoella
Luonnollisesti ja gm-vapaasti tuottajien ja kuluttajien hyväksi

 

Luonnollisuus on Snellmanin toiminnassa kantava peruselementti ja tämä linjaus näkyy Snellmanin toiminnassa alkutuotannosta valmiiseen tuotteeseen asti. Luonnollisuus on myös avainsana Snellmanin osallistumisessa tämän vuoden Farmari-maatalousnäyttelyyn Seinäjoella 3.-6.7. Snellmanin osastolla kotieläinkentällä tuottajilla ja kuluttajilla on mahdollisuus kohdata ja tutustua toisiinsa ja Snellmanin "Kunnon suomalaista lihaa perhetilalta" -tuotantoketjuun.

 

Snellmanin uuden makkaratehtaan käyttöönotto Pietarsaaressa on mennyt suunnitelmien mukaan. Ruokamakkaratuotanto on Snellmanin eniten kasvava segmentti tänä vuonna. Kunnon ruokamakkaroiden, joissa on paljon lihaa, eikä lisättyä fosfaattia, myynti on kasvanut voimakkaasti. Farmarissa on mahdollisuus maistaa Snellmanin Eetvartti- ja Iivari-grillimakkaroita ja äänestää, kumpi niistä on oma suosikki.

 

Snellmanin raaka-ainehankinta suomalaisilta perhetiloilta kasvaa vakaasti vuosi vuodelta. Snellmanin alkutuotantoketjussa on nyt mukana 2150 perhetilaa, joiden lasketaan tuottavan tänä vuonna 39 milj. kg sian- ja naudanlihaa. Snellmanin perhetiloille maksamien tilitysten lasketaan nousevan tänä vuonna noin 100 milj. euroon. Snellman on määrätietoisesti kehittänyt alkutuotantokonseptiaan viimeisimpien 20 vuoden aikana.  Toiminnan kruununa Farmari-näyttelyssä julkistetaan Snellmanin sikatilojen oma tilakyltti. Aidot suomalaiset geenit, eläinten järjestelmällinen terveydenhuolto, WQ-arvioitu hyvinvointi ja puhdas, gm-vapaa ruokinta ovat avainsanoja, jotka kuvaavat Snellmanin kunnon suomalaista maatiaispossua perhetilalta.

 

Sianlihan markkinatilanne on kuitenkin vaikeutunut kevään ja alkukesän aikana, ja sianlihan ja porsaan hinta kääntyivät Suomessakin jyrkkään laskuun. Kustannustaso on lihasektorilla vielä liian korkea, jotta se kestäisi hinnanalennuksia. Snellman päätti keväällä seurata tilannetta ja piti hintatasonsa ennallaan. Joudumme nyt kuitenkin 14.7.alkaen sopeuttamaan hintoja niin, että edellinen helmikuussa rehukustannusten vuoksi tehty hinnankorotus 5 senttiä/kg jää pois, joten Snellmanin sikahinnat palaavat vuodenvaihteen jälkeiselle tasolle.

 

Snellmanin naudanlihan tuottajahinta on sitä vastoin jatkanut nousuaan alkukesän aikana. Naudanlihan hinta nousee vielä 1.8. alkaen 5 senttiä/kg kaikille niille lihanauta- ja maitotiloille, jotka ovat kirjallisesti sitoutuneet eläinten gm-vapaaseen ruokintaan. Snellmanin sika- ja nautaketju ovat olleet gm-vapaita vuoden 2012 alusta lukien. Snellmanin Maatilan Parhaat -laatuohjelman mukaan muuntogeenisten rehukasvien käyttö on kiellettyä sekä sikojen että nautojen ruokinnassa.

 

Haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden parempaan. Farmari-näyttelyn aikana näyttelyvieraat voivat tutustua mm. Snellmanin ainutlaatuiseen sikakonseptiin, Figenin aidosti suomalaisten sikojen jalostus­ohjelmaan, gm-vapaaseen ruokintaan, Snellmanin maito- ja lihanautatilaohjelmaan sekä limousin á la carte -lihan tuotantoon. Markkinointijohtaja Peter Fagerholm on paikalla tapaamassa tuottajia ja kuluttajia keskiviikkona ja torstaina. Snellman-konsernin tj Martti Vähäkangas on osastolla torstaina ja Lihanjalostuksen tj Henrik Snellman perjantaina. Alkutuotannon vastuuhenkilöt ovat paikalla kaikkina päivinä.

 

Snellmanin Farmari-osasto on koko perheen kohtaamispaikka, missä on ohjelmaa ja leikkipaikka myös perheen pienimmille. Osastolla on mahdollisuus tutustua suomalaisiin maatiaispossuihin ja nimetä ne.
Tavataan Farmarissa. Tervetuloa!

 

Snellmanin Lihanjalostus Oy

 

Lisätietoja: Snellmanin osasto Farmari-maatalousnäyttelyssä tai:
               Tomas Gäddnäs, alkutuotannon johtaja, 044-796 6342
               Peter Fagerholm, markkinointijohtaja, 050-553 3665
               Tommi Fors, Farmari-osaston vastaava, 044-796 6513

 

Farmari tiedote 3.7.2013, pdf