Figen investoi Kauhavalla


 

Figen on ostanut Kauhavan Ylihärmästä tilakokonaisuuden. Investointiin kuuluu lihasikala, joka remontoidaan uudeksi karjuasemaksi ja emakkosikala, josta tehdään jalostussikala.

 

Figenin karjut muuttavat Kauhavalle. Suunnitelmien mukaan Kauhavan sikalasta tulee uusi karjuasema helmikuussa 2018. Figenin kaikki Ilmajoen toiminnot siirretään silloin Kauhavalle. Tällä hetkellä Figenin karjuasema toimii Faban omistamissa vuokratiloissa Ilmajoella.
 

Karjuasemahankkeessa on tarkoitus edetä nopeasti. Nykyiseen sikalaan tehdään perusteellinen peruskorjaus, lattiat avataan ja kaikki kalusteet uusitaan. Toimisto- ja sosiaalitilat, laboratorio ja pakkaamo tulevat sikalan yhteyteen rakennettavaan elementtirakennukseen. Figenin Ilmajoen henkilöstölle tarjotaan työtä uudessa toimipaikassa Kauhavalla.
 

Figenin karjuasema palvelee Snellmanin Maatiaispossuketjun sikatilojen lisäksi myös ulkopuolisia asiakkaita Suomessa ja ulkomailla.

 

Kauhavalla syntyy Muskelilinjan jalostussikala. Figen investoi parhaillaan myös emakkosikalaan Kauhavalla uutta Muskeli-jalostuslinjan eriyttämistä varten. Emakkosikalan remonttivaihe on aloitettu ja loppuvuonna on tarkoitus aloittaa sikalan täyttö. Tavoitteena on, että uusi Muskeli-emakkosikala pääsee täyteen toimintaan vuoden 2018 aikana.
 

Figen panostaa määrätietoisesti ainutlaatuisen ja suomalaisen Kunnon Maatiaispossun jalostusohjelman ja sen tuotantomallin kehittämiseen. Uudistuneen jalostusohjelman myötä Figenin maatiais- ja yorkshirerotujen jalostuksessa lisätään merkittävästi pahnuekoon ja päiväkasvun painotusta. Vastaavasti Figen Muskeli-isälinjan eriyttämisen kautta turvataan lihakkuuden ja muiden lihasikaominaisuuksien kehittyminen.
 


Lisätietoja:
 

Figen Oy / Tomas Gäddnäs, tj. p. 044-796 6342
 

Figen Oy on Snellmanin Lihanjalostus Oy:n omistama sian jalostukseen ja alkutuotannon kehitykseen erikoistunut yhtiö. Figen vastaa suomalaisten maatiais- ja yorkshirerotujen jalostusohjelmasta ja tuottaa myös neuvontapalveluita tuottajien käyttöön. Figenillä on sikojen testiasema Jämsän Längelmäellä ja karjuasema Ilmajoen Tuomikylässä. www.figen.fi