Mistä Snellmanin limousin on peräisin?

 

Kasvattajaosuuskunta Limousin ja Snellman tekivät yhteistyösopimuksen vuonna 2011. Limousin-yhteistyö tukee Snellmanin strategiaa kehittää lihantuotantoketjua läheisessä yhteistyössä tuottajien kanssa. Yhteistyö täydentää Snellmanin nykyistä pihviohjelmaa ja emolehmätilojen kanssa tekemää yhteistyötä.

 

Limousin-rotu on kotoisin Ranskasta ja tunnetaan eläinten korkeasta lihakkuudesta ja hienosyisestä, mureasta ja hyvin maukkaasta, vähärasvaisesta lihasta. Limousin-siementä tuotiin Suomeen jo 1970-luvun lopulla ja ensimmäinen karja perustettiin vuonna 1981 Tanskasta tuoduilla eläimillä. Seuraavina vuosina rodun suosio levisi kasvattajien joukossa ympäri maata.


Vuonna 2010 perustettu kasvattajapohjainen osuuskunta myy ja markkinoi jäsentensä omistamia eläimiä teuraaksi, emoiksi ja siitokseen sekä tarjoaa tukea jäsentilojensa liiketoiminnan kehittämiseen. Limousin-rodun tuotantotapaehtojen määrittämisen ohella osuuskunta hallinnoi myös Limousin á la Carte®  tuotemerkin käyttöä. Osuuskunta huolehtii tuotantoketjun kehittämisestä, minkä tuloksena mm. yhteistyö Snellmanin Lihanjalostuksen kanssa on syntynyt.


Limousin á la carte® -lihaa on myynnissä K-Citymarkettien palvelutiskeissä ympäri maata, tuotetta kannattaa kysyä omalta K-kauppiaaltasi. 

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan Snellmanin yhteistyöhön osallistuviin perhetiloihin!

 

Avoimet ovet Limousin-tiloilla 18.7.2014

» Osallistuvat tilat ja kellonajat löydät tästä!

 

Alahäivälän tila Kääriälän tila Keskitalon tila
Kokkosen tila  Krookin tila  Kukkosen tila
 Leppävuoren tila  Luukkaan tila  Maliniemen tila
 Metsä-Paavolan tila Ollilan tila  Pohjan tila
 Rentton tila Saarijärven tila  Särkelän tila
 Tanhuanpään tila  Tirkkosen tila  Valtokarin tila
 Vanha-Juhalan tila  Ylikankaan tila  Åkerlundin tila